Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 11:40 - Скъпоценни камъни - част от живота ни
Автор: vselena777 Категория: Забавление   
Прочетен: 3101 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.07.2009 12:58


  
 
 Кристалите,  които наричаме скъпоценни камъни се състоят от седемнайсет минерала: алуминий, кислород и силиций се срещат във всички от тях. Други химически елементи, които участват са: берилий, желязо, флуор, въглерод, калий, калций, мед, магнезий, натрий, фосфор, сяра, водород, калай и цинк. Благодарение на химическата си структура, като кристали от най-чисти химически елементи, скъпоценните камъни според литотерапевтите /лечение с минерали/ могат да влязат в контакт с човека, тъй като същите тези елементи се съдържат и в неговия организъм.

 

 В езотеричната терапия със скъпоценни камъни се добавя и значението на цвета им. Той се възприема като честота на светлината, която пряко влияе върху жлезите с вътрешна секреция и биохимичните процеси в организма. Същевременно на цветовете, които също са резултат от химически процеси се приписва и рефлекторно въздействие върху химическия обмен в организма, а от там и върху емоционалните състояния.
  Скъпоценните камъни се възприемат като носители на електро-магнитна енергия, която пряко влияе върху процесите в тялото. Кристалите създават в организма и непосредствено около него равновесие на йоните, излъчват светлинни честоти и по този начин въздействат на организма ни. Езотеричната алтернативна медицина твърди, че скъпоценните камъни си взаимодействат с енергийното поле на тялото посредством трайния контакт с кожата. Те излъчват електрохимическа и “праническа” енергия, която всъщност е жизнената сила на Вселената. За постигането на този резултат е без значение дали кристалът се носи като бижу, муска, дали се намазва като мехлем или се поглъща като екстракт. Действието на скъпоценните камъни се усилва, когато между камъка и неговия притежател има особена връзка. Например, когато той е негов зодиакален камък или ако се носи като религиозен талисман.
Червеният цвят - активизира, действа възбуждащо и оживяващо. Спомага за образуването на еритроцитите, нормализира пониженото кръвно налягане, повишава имунитета Оранжевият цвят активизира дейността на жлезите с вътрешна секреция, укрепва белодробната тъкан. 

                  imageРУБИН   Жълтият цвят – укрепва нервната система, увеличава отделянето на жлъчен сок, подобрява храносмилането. 

                    imageОНИКС   Зеленият цвят – ускорява формирането и растежа на клетките, усилва регенерацията на тъканите и образуването на мускулни влакна, повишава защитните функции. Действа успокояващо на психиката, забавя сърцебиенето. 

                 imageМАЛАХИТ   Небесно-синият цвят успокоява енергичните хора, нормализира кръвното налягане, намалява мускулното напрежение, но за кротките и срамежливите този цвят е истински шок! 

                    imageТЮРКОАЗ
    Синият цвят повишава жизнената сила на организма, възстановява нервната система, засилва концентрацията, лекува разсеяността.                     imageЛАЗУРИТ  


Тагове:   камъни,   минерали,   хороскоп,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930